7-10-15

Kestävä Kivitalo -palkinto

L Arkkitehtien suunnittelema Asunto Oy Helsingin Kuunari on palkittu Kestävä Kivitalo- palkinnolla. Kohde koostuu kolmesta viisikerroksisesta pistetalosta, joita yhdistää pysäköintihalli.

Palkinnon perusteluissa on kohteesta mainittu mm. seuraavaa:

 "Kohteen arkkitehtonisessa toteutuksessa on onnistuneella tavalla otettu huomioon paikan merellinen ympäristö. Arkkitehtuuriltaan lopputulos on ollut harmoninen ja ympäristöönsä hyvin istuva. Rakennuksista henkii ulospäin vankkojen aikaa kestävien materiaalin käyttö kuitenkin niin että alueen visuaalinen ilme on klassisen hienostunut ja modernein tyylikeinoin kevennetty. Asuntopohjien suunnittelu on ollut hallittua ja myös näkymät on huomioitu suunnittelussa erinomaisesti."

 "Rakennus sopeutuu julkisivujen vaihtelevien mutta hillittyjen värisävyjen ansiosta ympäristöönsä lähellä venesatamaa kaikkina vuodenaikoina."

 "Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu pitkää elinkaarta, asumisviihtyvyyttä ja rakennuksen elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia. Rakennuksen suunnittelussa on ennakkoluulottomasti hyödynnetty myös asuntorakentamisessa harvemmin käytettyä mallintamista."

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Palkinnon myöntää Kestävä Kivitalo –yritysryhmä.

Kohteen pääsuunnittelijana meillä toimi Mari Ille ja rakentamisesta vastasi Rakennusosakeyhtiö Hartela Oy.