6-6-18

Lähipalvelukeskus Hertsin peruskivi muurattiin

Lähipalvelukeskus Hertsin peruskivi muurattiin 24.5.2108. Hanke on toimistomme suurimpia ja monipuolisimpia suunnittelutehtäviä. Kortteliin tulee kaikkiaan yli 80 000 brm2 erilaisia toimintoja. Keskus valmistuu vuonna 2020.

Hertsin tekijöiden lisäksi tilaisuutta kunnioitti apulaispormestari Anni Sinnemäki, joka ehti muuraamaan ennen toimistomme suunnittelijaporukkaa.

"Herttoniemessä on käynnissä monia asuinrakennuskohteita sekä useita täydennysrakentamiseen tähtääviä asemakaavan muutoshankkeita. Hyvät joukkoliikenneyhteydet, erityisesti vilkas metroasema, toimivat Herttoniemen alueen kasvun vetureina. Voimakkaasti kasvava asukasmäärä edellyttää myös palvelujen kasvua. Herttoniemeen syntyy uutta kaupunkia, kun alue tiivistyy hyvälle paikalle metroaseman läheisyyteen. Hertsin lähiympäristöön valmistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana asuntoja noin 5 000 uudelle asukkaalle paikkaan, jossa joukkoliikenne sekä yksityiset ja julkiset palvelut ovat helposti saavutettavissa, mikä tekee asukkaiden arjesta sujuvaa", kertoo kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Hertsiin sijoittuu päivittäistavarakaupan ja erikoisliikkeiden lisäksi mm. Helsingin kaupungin kirjasto- ja nuorisopalvelut, Touhula-päiväkoti, Mehiläisen hoivakoti, ravintoloita, kahviloita sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluita

Toimistomme suunnittelee myös kolme tornitaloa lähipalvelukeskuksen yhteyteen, jotka YIT ja Hartela rakentavat, kumpikin omansa. Ne valmistuvat vuonna 2021.